Yrselcenter logga

MottagningarYrselcenter Videokonsultation

Videokonsultation Yrsel

Specialistkonsultation i din mobiltelefon

Om du inte bor i Storstockholm eller inte kan komma till ett fysiskt möte på våra mottagningar, kan du få vår hjälp via en videokonsultation.

För akuta yrsel- och balanssymtom

Videokonsultationer har visat sig fungera utmärkt vid akut och pågående yrsel. Men 20 minuters videokonsultation är inte tillräcklig för dagliga yrselsymtom sedan längre tid.

Alla tillstånd med yrsel- och balansrubbning kan bedömas. T e x alla varianter av lägesrelaterad yrsel, kristallsjuka, vestibularisneurit, Menieres sjukdom, överretbarhetssyndrom i balanssystemet och yrselsymtom med samtidiga hörselsymtom.

Videokonsultationer används ofta för att följa upp besök på akutmottagningar där säker diagnos och behandling inte kommit till stånd.

Undersökning av dina ögonrörelser via din mobiltelefon

Under videomötet bedöms dina ögonrörelser genom att du filmar höger öga med din mobiltelefon. För särskilda noggranna analyser av dina ögonrörelser krävs en tillsats som du monterar på din mobiltelefon. Nystagmocatcher® kan lånas utan kostnad i vår reception eller så sänds utrustningen till dig per post.

Videokonsultationer bara för dig med privat vårdförsäkring

  • Kontakta ditt försäkringsbolag, ta reda på ditt s k skadenummer och uppge det under videomötet.
  • Eller be din vårdplanering skicka en besöksbiljett till Yrselcenter, så kontakt vi dig för bokning och postutskick av Nystagmocatcher.

Videokonsultation Yrselcenter

Ladda videoappen BDV care före videomötet

Du behöver ladda ned video-appen BDC care och logga in med BankID för att ansluta till videomötet. Kommunikationen sker krypterat och i enlighet med Patientdatalagen och gällande integritetslagar. Följ länken i boknings-sms eller: