Yrselcenter logga

Videokonsultation Yrsel

Specialistkonsultation i Din mobiltelefon

Om Du inte bor i Storstockholm eller inte kan komma till ett fysiskt möte på våra mottagningar, kan Du få hjälp via en videokonsultation.

Akuta yrsel- och balanssymtom

Videokonsultationer har visat sig fungera utmärkt vid akut och pågående yrsel. Men inte vara tillräcklig för dagliga yrselsymtom sedan längre tid.

Alla tillstånd med yrsel- och balansrubbning kan bedömas. T e x alla varianter av lägesrelaterad yrsel, Kristallsjuka, Vestibularisneurit, Menieres sjukdom, överretbarhetssyndrom i balanssystemet och yrselsymtom med samtidiga hörselsymtom.

Videokonsultationer används ofta för att följa upp besök på akutmottagningar där säker diagnos och behandling inte kommit till stånd.

Undersökning av Dina ögonrörelser via Din mobiltelefon

Under videomötet bedöms ofta Dina ögonrörelser genom att Du filmar höger öga med Din mobiltelefon. För särskilda noggranna analyser av Dina ögonrörelser krävs en tillsats som Du monterar på Din mobiltelefon. Nystagmocatcher® kan lånas utan kostnad i vår reception eller samarbetsmottagningar i Stockholm och Västerås.

För Dig med privat vårdförsäkring och för privatbetalande

  • Kontakta Ditt försäkringsbolag, ta reda på Ditt s k skadenummer och uppge det under videomötet.
  • Om Du är privatbetalande sker betalningen 1500kr till Yrselcenters swishkonto 123 267 7953 under videomötet.

Videokonsultation Yrselcenter

Så här bokar och förbereder Du en videokonsultation

1– Hitta ledig tid för en videokonsultation och genomför bokningen själv. Eller ring för att få hjälp att genomföra bokningen.

2– Du behöver ladda ned video-appen BDC care och logga in med BankID för att ansluta till videomötet. Kommunikationen sker krypterat och i enlighet med Patientdatalagen och gällande integritetslagar. Följ länken i boknings-sms eller:

3– Videokonsultationen kan genomföras med eller utan Nystagmocatcher®

Nystagmocatcher är en tilläggsmodul som monteras på mobiltelefonens kameralins. Genom att vända kamerainställningen och hålla telefonen framför höger öga får Din vårdgivare detaljerad information om Dina balansimpulser. Undersökningarna motsvaras av de som hade genomförts under ett fysiskt mottagningsbesök.

Alt 1. Sändning per post. Beställningsformulär. Beräkna 2-3 arbetsdagar för postgången.

Alt 2. Visa upp Din (sms-) bokningsbekräftelse så kan Du låna Nystagmocatcher direkt från receptionen Yrselcenter, S:t Eriksgatan 44. Öppet mån-torsdag kl 8-16.30 fredagar kl 8-14.30 Lunchstängt 12-12.30