Yrselcenter logga

Övriga sidorYrselcenter Videokonsultation

Yrsel Videokonsultation

Specialistkonsultation med Din mobiltelefon

Om Du inte bor i Storstockholm eller inte kan komma till ett fysiskt möte på våra mottagningar, kan Du få hjälp via en videokonsultation.

Akuta yrsel- och balanssymtom med och utan hörselstörning

Videokonsultationen består av en bedömning av de symtom Du beskriver, undersökning av Dina ögonrörelser och rådgivning om behandling eller fortsatt utredning. Alla videokonsultationen dokumenteras i en journal som Du får ta del av.

Videokonsultationer har visat sig fungera utmärkt vid akut och pågående yrsel. Men inte vara ett tillräckligt för dagliga yrselsymtom sedan längre tid.

Alla tillstånd med plötslig yrsel- och balansrubbning, alla varianter av kristallsjuka och lägesrelaterad yrsel, Vestibularisneurit, Menieres sjukdom, överretbarhetssyndrom i balanssystemet och yrselsymtom med samtidiga hörselsymtom. En vanlig videokonsultation är att följa upp patienter som har undersökts på en akutmottagning i allmän sjukvård men utan att säker diagnos och behandling kommit till stånd.

Undersökning av Dina ögonrörelser via Din mobiltelefon

Videomötet kan genomföras med eller utan noggrann analys av Dina ögonrörelser med Nystagmocatcher®. Ögonrörelser är sammankopplade med balansystemets impulser och ger därmed avgörande information om alla vanliga och viktiga balanssjukdomar.

Med en tilläggsmodul som monteras på mobiltelefonens kameralins blir Dina ögonrörelser lätta att följa. Genom att hålla telefonen framför höger öga kan alla Dina ögonrörelser dokumenteras. Tio olika undersökningar utförs, de motsvaras av undersökningar som hade genomförts under fysiskt mottagningsbesök.

För Dig med privat vårdförsäkring och för privatbetalande

Tjänsten är öppen för patienter med privat vårdförsäkring. Och i mån av ledig kapacitet även för privatbetalande.

Så här bokar Du en videokonsultation

1– Hitta ledig tid för en videokonsultation och genomför bokningen själv.

2– Kontakta ditt försäkringsbolag och ta reda på Ditt s k skadenummer. Ange försäkringsbolag och skadenummer under videomötet. Om Du är privatbetalande sker betalningen till Yrselcenters swishkonto 123 267 7953 under videomötet.

3– Ladda ned video-kommunikationsappen BDC care. Appen kopplar upp Din telefon till videomötet. Kommunikationen sker krypterat och i enlighet med Patientdatalagen och gällande integritetslagar. Både patient och vårdgivare loggar in med BankID.

4– Videokonsultationen kan genomföras med eller utan Nystagmocatcher®

Låna tilläggsmodulen till Din mobiltelefon Beställningsformulär. Beräkna 1-3 arbetsdagar för postgången. Du kan också låna Nystagmocatcher direkt från receptionen Yrselcenter, S:t Eriksgatan 44. Öppet mån-torsdag kl 8-1630 fredagar kl 8-15